Intel Be by Sodexo - IGK 2 Menu 1 października 2020
ul. Słowackiego 173, 80-298 Gdańsk
SHOW COOKING
Naleśnik z kiełbasą i boczkiem (cebula, ogórek kiszony, żółty ser, sos czosnkowy )
Pancake with sausage and bacon (onion, pickled cucumber, cheese, garlic sauce)
Dania mięsne tradycyjne
Naleśnik z kurczakiem ( kurczak pieczony w pesto bazyliowym, pomidor, szpinak, ser pleśniowy, mozzarella, sos śmietanowy )
Pancake with chicken (chicken baked in basil pesto, tomato, spinach, blue cheese, mozzarella, cream sauce)
Dania mięsne tradycyjne
Naleśnik serowy ( camembert, gouda, mozzarella, ser pleśniowy, żurawina, sos bazyliowy )
Cheese pancake (camembert, gouda, mozzarella, blue cheese, cranberry, basil sauce)
Danie wegetariańskie tradycyjne
PODRÓŻE KULINARNE
Żeberka w sosie BBQ
Ribs in BBQ sauce
Dania mięsne tradycyjne
DANIE GŁÓWNE
Filet z kurczaka z pomidorem i mozzarelą
Chicken fillet with tomato and mozzarella
Danie mięsne light
Wątróbka drobiowa z jabłkiem w sosie morelowo śliwkowym
Poultry liver with apple in apricot and plum sauce
Dania mięsne tradycyjne
Chilii sin carne
Chilii sin carne
Danie wegetariańskie tradycyjne
Sajgonki warzywne z sosem sweet chilii
Vegetable spring rolls with sweet chilli sauce
Danie wegetariańskie tradycyjne
Tarta z porem kozim serem i miodem
Tart with goat's cheese and honey
Danie wegetariańskie tradycyjne
DODATKI
Mix warzyw gotowanych, Buraki z cebulą,Sałata masłowa ze śmietaną, Ziemniaki puree, Kasza kus kus
Mix of boiled vegetables, Beetroot with onion, Butter lettuce with cream, Mashed potatoes, kus kus
Dodatki
ZUPY
Krem z batatów i marchwi
Cream of sweet potatoes and carrots
Zupa light
Zupa fasolowa z ziemniakami
Bean soup with potatoes
Zupa tradycyjna