Intel Be by Sodexo - IGK 2 Menu 3 marca 2021
ul. Słowackiego 173, 80-298 Gdańsk
SHOW COOKING
Ryż basmati smażony z kurczakiem i warzywami w sosie ponzu
Basmati rice fried with chicken and vegetables in ponzu sauce
Dania mięsne tradycyjne
Ryz basmati smażony z tofu i warzywami w sosie ponzu
Basmati rice fried with tofu and vegetables in ponzu sauce
Danie wegetariańskie tradycyjne
PODRÓŻE KULINARNE
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Pork tenderloin in mushroom sauce
Dania mięsne tradycyjne
DANIE GŁÓWNE
Filet z indyka z grilla
Grilled turkey fillet
Danie mięsne light
Karkówka pieczona w zielonej soczewicy
Pork neck baked in green lentils
Dania mięsne tradycyjne
Burger warzywny
Vegetable burger
Danie wegetariańskie tradycyjne
Gulasz z dyni i soczewicy
Pumpkin and lentil stew
Danie wegetariańskie tradycyjne
DODATKI
Warzywa gotowane na parze, Kapusta biała na słodko, Buraki z cebulą, Kulki ziemniaczane, Kasza pęczak
Steamed vegetables, Sweet white cabbage, Beets with onion, Potato balls, Pearl barley
Dodatki
ZUPY
Krupnik z pęczaku i grochu
Krupnik soup made of pearl barley and peas
Zupa light
Barszcz ukraiński
Ukrainian borscht soup
Zupa tradycyjna